Βιβλία

Η πολιτική ιστορία του Νομού Κοζάνης 1974 – 2014

Το βιβλίο «Η Πολιτική Ιστορία του Νομού Κοζάνης- Εθνικές Εκλογές 1974-2014» του Ηλία Γ. Σιδέρη παρουσιάστηκε την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016 στο Κοβεντάρειο Κοζάνης.

Το βιβλίο του Η. Σιδέρη χωρίζεται σε 12 κεφάλαια που περιλαμβάνουν όλες τις εκλογές της μεταπολίτευσης. Κάθε κεφάλαιο περιέχει τρεις ενότητες: Η πρώτη ενότητα του κάθε κεφαλαίου περιλαμβάνει τα αποτελέσματα των εκλογών στην επικράτεια και στην Κοζάνη, αναλυτικά οι σταυροί προτίμησης των εκλεγμένων και όλα τα ονόματα όλων των υποψηφίων.

Η δεύτερη ενότητα περιλαμβάνει βιογραφικά εκλεγμένων και μη, και συνολικά στο βιβλίο περιέχονται όλα τα βιογραφικά όλων των εκλεγμένων βουλευτών του Νομού Κοζάνης.

Η τρίτη ενότητα περιλαμβάνει υλικό από κάθε εκλογική διαδικασία, φωτογραφίες, αποκόμματα τύπου, λόγοι που εκφώνησαν οι βουλευτές στο κοινοβούλιο, ερωτήσεις που κατέθεσαν κ.α.

Σημαντικό μέρος του βιβλίο αποτελούν τέσσερα κείμενα: Δύο πρώην βουλευτές (Π. Κουκουλόπουλος – Ηλ. Βλαχόπουλος) και δύο πρώην πολιτευτές (Σπ. Χαλβατζής – Αν. Νανοπούλου) έγραψαν αποκλειστικά για το βιβλίο και αναφέρονται στις εκλογικές διαδικασίες που συμμετείχαν.

Παραγγελία βιβλίου εδώ

Κείμενα των Εφημερίδων Πτολεμαίος και Χρόνος

Ρεπορτάζ τηλεοπτικού σταθμού ΤΟP Kοζάνης

Άρθρο του Π. Κουκουλόπουλου στο βιβλίο του Ηλία Σιδέρη “Η πολιτική Ιστορία του Νομού Κοζάνης – Εθνικές Εκλογές 1974-2014”